Keresés:       Csak fényképes  


Yngwie Johann Malmsteen svéd származású gitáros. 1963. június 30-án született Stockholmban. Már kisgyerekként elkezdett gitározni tanulni. Ebben főleg Jimi Hendrix és Ritchie Blackmore zenéje inspirálta. Gitártanárhoz sosem járt. Yngwie szüleinek házassága - apja katonatiszt, anyja művészi szabad lélek - nem tartott sokáig, nem sokkal Yngwie születése után elváltak. Anyja Rigmor, nővére Ann Louise és bátyja Bjorn különösen nagy szeretettel gondoskodtak róla. Engedékeny családi légkörben nőtt föl. Yngwie (ezt a nevet anyja, egyik régi fiújától vette) vad volt és engedetlen, mint egy igazi elkényeztetett gyerek.

18 éves koráig számos együttesben játszott, melyek közül mára az Alcatrazz nevű banda maradt a legismertebb a rajongók körében. Yngwie 18 évesen – a svéd popzene-ipar okozta frusztrációt megelégelve – az USA-ba ment, és ott próbált szerencsét. A 80-as évek során felépítette a klasszikus elemekkel díszített heavy metal stílusát (Neoklasszikus metal), mely trademark-jává vált.

Yngwie számos együttesben játszott az elmúlt húsz évben, legjellemzőbb azonban szólóprojektje az Yngwie Malmsteen's Rising Force. Az elmúlt években (például 2003-ban) Malmsteen a G3 projekt keretein belül együtt turnézott Joe Satriani-val és Steve Vai-jal. Malmsteen-ra jelentős hatást gyakorolt a Rainbow, a Deep Purple, Jimi Hendrix, Johann Sebastian Bach és Niccolò Paganini zenéje.

A Fender 2007-től saját Artist Series modellt készít a tiszteletére.

Yngwie Malmsteen 1.jpg
 
  Lars Johan Yngve Lannerbäck
  1963. június 30. (46 éves) Svédország Stockholm
 
Műfajok Neoklasszikus metal, power metal, Heavy metal
Aktív évek 1978 - napjainkig
Együttes Rising Force, Steeler, Alcatrazz, G3
Hangszer gitár, basszusgitár, billentyűs hangszerek, vokál, cselló, szitár
Kiadók Polydor, Polygram, Elektra


Yngwie Malmsteen weboldala

Forrás: Wikipedia

Eladó hangszercopyright: eladohangszer.hu            Felhasználási feltételek